Росія не буде вести переговори про обмін незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Читайте також: У Кремлі повідомили коли відпустять Сенцова

Про це розповіли кілька співрозмовників, близьких до адміністрації президента РФ Володимира Путіна, передає російський телеканал "Дождь".

У РФ впевнені, що про звільнення Сенцова не може йти і мови, адже він звинувачений в дуже серйозному злочині.

"Сенцов засуджений як терорист, тому його не видадуть. Саме на це президент Путін вказував під час "Прямої лінії" в червні. Тоді він, відповідаючи на питання про можливість обміну Сенцова на заарештованого в Києві головного редактора РІА Новини-Україна Кирила Вишинського, заявив, що журналіста заарештували "за пряму професійну діяльність", а режисера засудили за підготовку теракту, і це "абсолютно непорівнянні речі", – зазначив один із співрозмовників.

Читайте також: У Росії показали фото Сенцова у лікарні

Водночас інший співрозмовник пояснив, чим відрізняється історія Сенцова і української льотчиці Надії Савченко, яку обміняли на російських військових Александрова і Єрофєєва.

"Той обмін був рівноцінним. Обидві країни звільнили учасників військового конфлікту на Донбасі. Сенцов в конфлікті не брав участі і тому не може бути включений до списку заарештованих в зоні бойових дій, обговорюваного з представниками України", – розповів співрозмовник.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter