Росія продовжує заперечувати свою участь у війні на Донбасі і  називає умовою закінчення війни прямий діалог Києва з бойовиками так званих "Л-ДНР". 

Читайте також: Путін заявив, що Росія готова добудувати "Північний потік-2" за власний рахунок - ЗМІ

Про це заявив постійний представник Росії при ООН і в Раді безпеки ООН Василь Небензя в інтерв’ю виданню "Ехо Москви".

"Пацієнт перебуває на машині підтримки життя. Життя треба підтримати, і рано чи пізно це треба реанімувати. Але справа в тому, що ніякі угоди по врегулюванню цієї кризи не буде досягнуто, поки Україна і Захід, який її підтримує, вважатимуть стороною конфлікту Росію і повністю ігноруватимуть реальну сторону конфлікту, якою є народ Донбасу", – заявив Небензя.

Також Василь Небензя висловив думку Москви з приводу введення на окупований Росією Донбас миротворчого контингенту ООН.

Читайте також: В Криму вийшли на мітинг проти Путіна та російського уряду

"Ідея, яку висуває, в тому числі, Волкер (спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер – Ред.) зокрема, ну, і Київ, який підтримує всі ці ідеї, – ця ідея, по суті, окупаційних військ на Донбасі під виглядом миротворців. Головне завдання Києва – це забезпечити контроль за російсько-українським кордоном як НРЗБ Мінських угод. Між тим, як Мінські угоди мають чітко обумовлену послідовність заходів виконання, де вихід контролю за російсько-українським кордоном відбувається тільки після здійснення політичної частини  домовленостей. Це останній пункт угод, і він там поставлений останнім не випадково, а навмисно. Тому що якщо буде здійснено навпаки, ніякої політичної частини організовано не буде. Ми і так бачимо, що українська влада абсолютно не горить бажанням виконувати Мінські угоди. Закон про особливий статус під загрозою", – заявив російський дипломат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter