Глава компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що російський "Газпром" вже офіційно повідомляє прикордонним з Україною країнам, що з початку 2020 року транспортування газу через українську ГТС буде припинено.

Читайте також: РФ та Угорщина торгуватимуть газом в обхід України

Про це пише Today.ua.

Коболєв також повідомив, що Росія і Болгарія домовилися побудувати газопровід в обхід України. Це випливає з контракту, який уклали російський "Газпром", болгарський "Булгаргаз" і швейцарська МЕТ.

Тим часом в ЄС і США побоюються, що проект на 1,4 млрд євро може посилити залежність Євросоюзу від російського газу і підірвати українську безпеку.

Читайте також: Україна посідає друге місце в Європі за покладами газу

За прогнозами експертів, після 2019 року Болгарія отримуватиме російський газ через газопровід "Турецький потік", який прокладають по дну Чорного моря. Сьогодні Болгарія майже повністю залежить від поставок російського газу, що транспортується через Україну та Румунію.

Після 2020 року Болгарія планує задовольняти до 30 відсотків своєї потреби в природному газі з азербайджанського родовища "Шах-Деніз II" транзитом через територію Греції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook