Чинний президент Петро Порошенко, схоже, за вказівкою свого штабу та політтехнологів вирішив стати більш сучасним, аби наблизитись до молоді, яка є основним сегментом виборців Володимира Зеленського. 

Читайте також: Порошенко вдарив журналіста програми "Схеми" (Відео)

Варто звернути увагу на новий стиль його активностей. Порошенко став більш зухвалим розбишакою, відійшовши від природнього образу досвідченого олігарха-політика. В цілому ж він намагається робити щось оригінальне, аби привернути увагу молоді.

Порошенко відверто пробує показати, що може бути сучасним і змінюватись під  віяння трендів. Тобто, він хоче переконати електорат Зеленського, що готовий змінитись і розуміти мислення та вимоги нового покоління, аби відбити у конкурента частину голосів.

На фоні Зеленського Порошенко прагне показати, що він, досвідчений політик, гнучкий і прагне до всього нового, а інший кандидат нібито, яким був "несерйозним коміком" таким і залишиться.

Тобто Порошенко намагається довести, що може пройти "апгрейд", а його опонент – ні.

Цікаво, що чинний президент відмовився від класичних старих методів ведення боротьби у другому турі. Він не б'ється за голоси українців з південного сходу, за виборців Юрія Бойка, не їде в ті регіони з обіцянками повернути і відбудувати Донбас. Порошенко не розкидається глибинними розповідями про реформи, щоб отримати підтримку бізнесу і "думаючої" частини українців. Відмовився Гарант і від турів по Україні з гаслами про "Мову, Томос, Армію". 

Це принесло йому лише 16% на виборах і є відпрацьованим матеріалом.

Ставка у другому турі буде зроблена в першу чергу на ті методи, які спрацювали в першому, а саме: "сітка" і вкидання бюлетенів. Саме завдяки цьому йому вдалось обійти Юлію Тимошенко і потрапити у другий тур.

Читайте також: "Молодість і лютий совок": як у мережі відреагували на здачу аналізів Порошенком і Зеленським

До речі, сфальсифікувати результати голосування 21 квітня буде легше, адже тепер на дільницях не буде надокучливих спостерігачів від Тимошенко, Гриценка, Бойка і можна робити що заманеться.

Втім, як показало перше голосування, навіть цього для перемоги замало.

Найголовніше завдання – якимось чином переманити виборців Зеленського на свій бік, адже відрив занадто великий – майже 15%.

Саме тому Порошенко вирішив покластись на "хайп" і йти "ва-банк". Чинний президент активно почав з'являтись у Facebook та мессенджерах, погодився на дебати на стадіоні, на здачу аналізів, почав активно вести опитування в telegram та facebook у стилі "хто найкращий президент: я або я?".

 

Найбільш некомфортним для Порошенка є формат відеоблогів, які він почав випускати регулярно. На "влогах" він виглядає скуто, неприродньо, ніби бореться сам із собою.

Він скаженіє від того, що йому доводиться вести боротьбу саме у такий спосіб, ненавидячи виборців Зеленського, заради чиїх голосів це робить.

Однак Порошенко зчепив зуби і продовжує рухатись у цьому напрямку. У такий спосіб він доводить, що готовий заплатити будь-яку ціну, аби отримати владу.

Ця риса є дуже страшною, адже доводить, що він готовий на все заради власної вигоди.

Читайте також: Як Порошенко перекваліфікувався з президента в похмурого актора розважального жанру (Відео)

Він хоче поселити в українцях віру в те, чого вони хочуть, хоча сам знає, що ці обіцянки нереально буде виконати. Однак цей аспект його не цікавить, ним керує лише жага влади і грошей.

Це легко пояснює його обіцянки на виборах у 2014 році, про закінчення АТО за кілька днів, про курс долара по 10 грн... Бо всі про це мріяли і жадали цього: миру і міцної, стабільної економіки.

Пройшло 5 років і він увімкнув обіцянки про членство в ЄС, НАТО, про побудову нової держави. Втім, це звичайнісінька брехня заради того, щоб утримати владу.

Однак дуже небезпечним є те, що зараз Порошенко діє з метою помститись всім за свої жалюгідні 16%, за розслідування про "Укроборонпром", за Свинарчуків та "відрубані руки", за те, що підтримали коміка, "маріонетку".

Саме ці мотиви – сліпа жага влади, багатства і помсти – поховають президентські амбіції Петра Порошенка.

Зараз він налаштований лише на деструктив, що засліплює його і не дає раціонально мислити та на рівних боротись із Володимиром Зеленським.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook