В останні два роки курс гривні в Україні демонструє спіралевидний рух залежно від сезону, тому при намірі купівлі валюти можна сміливо використовувати цю тенденцію.

Читайте також: У найближчі роки ціни на нафту можуть зрости $300

Про це в ефірі Обоз.ТВ заявив економіст Євген Олейников.

"Якщо подивитися на курс за останні два роки, то він йде по такій спіралі. Він починає дорожчати в кінці року, виходить на пікові показники в грудні-січні, потім йде зміцнення національної валюти, в середині літа вона зазвичай має найвищий курс і знову повторюється та сама спіраль. Чому кажу спіраль, а не коло? Після кожного такого кола гривня трохи слабшає. Це звичайний річний цикл і нічого дивного в ньому немає", – підкреслив він.

Найсприятливішим моментом для купівлі валюти продовжує залишатися літо, вважає експерт.

"Той, хто хоче купувати валюту і має таку можливість, то краще робити це влітку. Хто хоче вигідно продавати, то робити це доцільно в кінці року, коли зростає попит на валюту. Але в цілому ситуація така, що як кажуть фахівці: "Готуйтеся, українці", – зазначив Олейников.

Читайте також: Волинянин придбав фальшиві долари на "Варшавці"

За його словами, сенс цієї фрази полягає в тому, що ситуація настільки нестабільна, що будь-який незначний в масштабах світу фактор може штовхнути вітчизняну економіку в будь-якому напрямку.

"Я це порівнюю з каменем, який котився з гори і зачепився посередині за якийсь виступ і якось там тримається. Достатньо невеликого поштовху і покотиться далі. Це може бути ситуація з тим же боргом "Газпрому", ситуація з боргом Януковича, якщо Високий суд Лондона визнає, що його потрібно повертати, це може бути питання взаємодії з МВФ, чи заморозять вони програму. Будь-який з цих факторів може штовхнути курс як в сторону падіння, так і в бік зміцнення", – резюмував економіст.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter