Вчені радять заморожувати овочі.

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали з початку року

Заморожені фрукти та овочі виявилися корисніше плодів, що лежать в холодильнику всього кілька днів, заявили вчені з Університету Джорджії в США, пише healthystyle.

Фахівці провели дослідження вмісту найбільш корисних елементів, що містяться в овочах і фруктах – вітамінів A і C, а також фолієвої кислоти (вітамін B9). Виявилося, що полуниця, чорниця, кукурудза, брокколі, зелений горошок, квасоля і шпинат втрачають більшу частину вітамінів за лічені дні в холодильнику. В цьому випадку заморожені фрукти значно кориснішы.

Читайте також: Який алкогольний напій можна вважати ліками

Єдиним варіантом, при якому свіжі фрукти і овочі виявляються кориснішими, ніж заморожені, є вживання дійсно свіжих продуктів. У зв'язку з цим вчені радять звертати пильну увагу на дату виробництва при купівлі таких товарів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter