Щоразу шахраї вдаються до нових схем, за допомогою яких виманюють гроші у пересічних людей. Правохоронці розповіли про найбільш популярні методи, якими користуються зловмисники.

Читайте також: На Волині побільшало випадків шахрайства

Про це стало відомо під час брифінгу ГУ НП у Волинській області у середу, 7 лютого.

Однією з найпоширеніших "легенд", є повідомлення про те, що родич скоїв смертельну ДТП чи побив людину (або ж вдаються до того, що представляються родичем, який потрапив у халепу) та просять перевести гроші для вирішення "проблеми". Зазвичай, шахраї обирають своїх жертв використовуючи номери телефону, які є у відкритому доступі.

Головне в такій ситуації не панікувати, а спершу з’ясувати всі обставини і обов’язково повідомити правоохоронцям про спробу шахрайства.

Досить часто, аферисти представляються співробітниками банку та просять вказати дані кредитної картки, після чого з вашого рахунку зникають усі кошти. Будьте обережні, адже іноді злочинцям достатньо дізнатися ваш CVV2 код.

Шахраї вже давно вправно орудують в Інтернеті. У більшості випадків, "на гачок" потрапляють люди, яких зваблюють низькі ціни. Продавці заявляють, що на цей товар у них є досить багато покупців, тому просять скинути передоплату, після чого безслідно зникають.

Читайте також: Українців попереджають про нову схему шахрайства при продажі авто

Зауважують, що набирає популярності схема зі знахідкою гаманця. Так, на вулиці ви зовсім "випадково" знаходите гаманець, і тут раптом з’являється інша людина, яка пропонує поділити знайдене. Саме у цей час підходить, так званий, власник знахідки, який просить повернути кошти (звісно, що їх там немає). Таким чином той, хто щойно знайшов гаманець, вже має повернути нібито "знайдені" гроші.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter