В першу чергу, слід зазначити, що в світі стає все більше і більше людей, які зловживають алкоголем. У цих випадках, крім проблем зі здоров’ям, виникають проблеми, пов’язані з сімейним і соціальним життям хворого алкоголізмом людини.

Читайте також: Науковці розповіли правду про вітамін С

Про це пише Ukrhealth.

Люди і алкоголь

Люди, які зловживають алкоголем, як правило, страждають від таких проблем, як депресія, низька самооцінка, вони не задоволені своїм життям і мають асоціальний спосіб поведінки. В основному це люди, які не знають, як подолати складні життєві часи і вживають алкоголь, як вихід або полегшення свого стану. Також чимало людей, які страждають від алкоголізму у великих містах, роблять це просто від неробства і вседозволеності.

Проблема алкоголізму розвивається поступово і пов’язано це з тим, що пропорційно з кількістю випитого алкоголю в організмі зменшується вироблення природного гормону радості, і така здатність може пропасти в нашому тілі на зовсім. Замінити її зможе тільки алкоголь, тому людині особливо небезпечно починати пити алкоголь у юному віці.

Людина відчуває гнів або стає в оборонну позицію, як тільки хтось запитує її про виниклі труднощі з алкоголем або треба кидати пити, вона починає вживати нишком. Вранці з’являються симптоми абстиненції, які вдається заспокоїти тільки завдяки черговому прийому алкоголю.

Що таке алкоголізм?

За даними ВООЗ – це хронічне захворювання, яке характеризується залежністю до алкоголю при наявності двох основних симптомів: людина не може зупинитися у споживанні алкоголю і не може утриматися від його вживання. Алкоголік залежить від алкоголю, як фізично, так і психічно.

Захворювання, спровоковані алкоголізмом:

Хронічний гастрит,

Виразка шлунка

Кровотечі в різних ділянках шлунково-кишкового тракту

Алкогольний (токсичний) гепатит

Ожиріння печінки

Цироз печінки,

Панкреатит

Гіпертонія

Імпотенція у чоловіків

Клімакс у жінок

Рак стравоходу і шлунка

Розлади нервової системи

Це помилкове переконання, що алкоголь – наркотик, прийнятий товариством, може бути більш безпечним, ніж заборонені. Як ми вже згадували, незліченна кількість шкідливих наслідків, які виникають не лише в нашому організмі, але й на рівні соціального і трудового життя.

Читайте також: Україна зайняла перше місце у рейтингу смертності через неправильне харчування

Це дуже сумно, що сім’я має розділяти проблеми алкоголіка, який живе з ними. Шкода дуже велика, і для тих, хто страждає у власній плоті і для тих, хто повинен стати свідком цієї сумної картини.

Величезна кількість злочинів і правопорушень вчиняється під впливом внаслідок зловживання алкоголем.

Ніколи не вживайте алкоголь, якщо потім ви збираєтеся сідати за кермо. Ваша сім’я чекає Вас в цілості й схоронності.

Людині, яка задумалася про свою поведінку, яка зрозуміла, що проблеми з алкоголем у неї все-таки є, треба дуже серйозно розібратися в самій собі і вирішити, як жити далі в сім’ї, з роботою та достатком і повагою людей або тихо померти на самоті від горілки де-небудь у підворітті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter