Однозначно, зелений час є надзвичайно корисним продуктом, що й власне підтвердили численні наукові дослідження, але для деяких людей споживання цього напою може негативно позначитися на нирках і печінці.

Читайте також: Визначили, коли варто пити каву

Про це розповіла доктор Герберт Бонковські з US National Institutes of Health, яка давно займається дослідженнями проблеми пошкоджень печінки, пише 24 канал з посиланням на  MedikForum.

"Зелений чай ні в якому разі не можна вважати шкідливим напоєм – користь деяких його компонентів підтверджено цілою низкою наукових досліджень. Але деяких людей антиоксидант епігаллокатехін-3-галлат, що міститься в зеленому чаї, може провокувати розвиток процесів, що ведуть до дисфункції печінки та нирок", – зауважив він.

За словами фахівця, у науковій літературі описано вже понад 80 випадків важких пошкоджень печінки, що спричинив прийом пацієнтами екстракту зеленого чаю.

Так, зазначає науковець, до групи ризику входять, перш за все ті, хто п'є багато зеленого чаю та особливо натщесерце.

Читайте також: Грип, застуда, ГРВІ: як відрізнити та захиститися

"Під час вживання зеленого чаю на порожній шлунок, речовини напою засвоюються організмом набагато інтенсивніше, відтак їхня дія може бути сильнішою. Небезпечною є доза, що перевищує 800 міліграмів епігаллокатехін-3-галлату в день", – додав Герберт Бонковські.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter