Людям рекомендують не перепрацьовувати, бо кожна зайва година роботи може призвести до серйозних наслідків. Здоров'я, як стверджують фахівці, сильно псується від переробок.

Читайте також: Поради водіям: як не заснути за кермом?

Про це пише newsyou.

Дослідженням в даній області займалися наукові фахівці з Кореї. Вони проаналізували дані про стан здоров'я більш ніж восьми тисяч працівників. Виявилося, що при роботі від 61 до 70 годин на тиждень ймовірність утворення ішемічної хвороби серця виростає на 42 відсотки. Якщо працювати від 71 до 80 годин на тиждень, то ризик збільшується на 63 відсотки.

Також інші дослідники з'ясували, що зайві години роботи можуть привести до інсульту. Британські дослідники говорять, що 55 годин роботи в тиждень підвищують ризик інсульту на 33 відсотки.

Читайте також: Весняна втома: що варто знати і як з нею впоратись

Також чимало вчених заявляли про шкоду переробок. Так, це може викликати пошкодження спини при фізичній роботі, збільшення артеріального тиску, порушення психіки, почастішання виробничих травм і так далі. Відповідно, все це може спровокувати ризик передчасної смерті. Тому людям рекомендують не обтяжувати себе зайвою роботою і виконувати всі завдання в строго відведений для цього час. Крім того, слід ходити у відпустку, обов'язково влаштовувати вихідні, не брати роботу додому. В цілому це допоможе зберегти здоров'я.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter