За словами Федорова, у міністерстві наразі сфокусовані на послугах, тому що всі базові документи вже відображаються в «Дії». Незабаром у застосунку «Дія» будуть відображуватись електронні лікарняні, а також стануть доступними свідоцтва про шлюб та розлучення.

Читайте також: Стало відомо, коли Україна запровадить COVID-паспорти

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, йдеться 10 червня у сюжеті ТСН.

«Вони (електронні лікарняні – Ред.) з'являться. Взагалі, всі продукти, які ми запускаємо, вони будуть в «Дії». Тому дуже скоро теж з'являться», – зазначив він.

За словами Федорова, у міністерстві наразі сфокусовані на послугах, тому що всі базові документи вже відображаються в «Дії».

«Тепер ми сфокусовані, щоб запустити найпопулярніші послуги. Нещодавно ми запустили зміну місця реєстрації. І наше завдання до кінця року зробити так, щоб громадяни в усіх містах могли користуватися цією послугою. І це стосується і інших послуг, які ми запустили. Тобто ми одні запустили, інші доопрацьовуємо і запускаємо. Перед нами виклик. Потрібно багато послуг відцифрувати», – сказав він.

Наразі крім закордонного паспорту, ідентифікаційного коду, посвідчення водія, реєстрації на транспортний засіб – свідоцтво про народження дитини також можна відобразити в додатку.

«Ще ми плануємо додати свідоцтво про шлюб та розлучення. Ми хочемо не створювати нові документи постійно, а хочемо прибрати життєві ситуації, де потрібні ці документи, тому що свідоцтво про шлюб » це  державний документ, який потім потребує сама держава. Тобто держава може між собою обмінюватися документами», – зазначив міністр.

Читайте також: У додатку «Дія» з'явилась нова послуга

За словами Федорова, в цьому є абсурд ситуації з паперами, чергами, зайвими кроками – тому що держава сама в себе потребує документи.

«Тому ми більше сфокусовані на тому, щоб державні органи між собою обмінювалися документами онлайн і бігали документи, а не люди», – резюмував він, нагадавши, що вже від 23 серпня набуває чинності закон, згідно якого електронні документи повністю прирівнюються до паперових.

Зазначимо, Україна стала першою в світі країною, яка запустила цифрові паспорти і стала четвертою країною в Європі, яка запустила цифрові водійські посвідчення та електронний технічний паспорт. Портал «Дія» включає в себе всі електронні послуги, які сьогодні існують в державі і кожна нова послуга додається саме на цей портал.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook