Сьогодні на українському ринку підпільно виготовлений алкоголь – звичайна справа. При цьому горілка, частіше за інших алкогольних напоїв, стає предметом фальсифікації.

Читайте також: Історія одного депутата: від «розливайки» до власника готелів і яхт

Про це в коментарі УНН розповів керівник Центру експертиз "Тест" Валентин Безрукий.

За словами експерта, найбільшу ймовірність придбати "фальсифікат" мають ті споживачі, які йдуть за покупкою алкоголю на базар, в разливайки або замовляють через Інтернет.

"Наприклад, є у продажу 10-літрові тетрапаківські упаковки з горілкою відомих брендів, типу "Фінляндії" чи "Абсолюту". Але ні "Фінляндія", ні "Абсолют" не виготовляють горілку в такій упаковці, це – явний фальсифікат.

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Тут ми розуміємо, що мова йде саме про той фальсифікат, який продається в розливайках і який можна замовити через Інтернет", – уточнив Безрукий.

Найбільш ходовий алкотовар, на думку експерта, в Україні – це горілка.

"Я не володію точними цифрами. Але горілка – найбільш ходовий товар, і вважаю, що її фальсифікують найбільше", – зазначив він.

Вино, при цьому, більше фальсифікують у сезон.

Так як коньяку в продажу менше, ніж горілки і вина, даний напій фальсифікується в менших масштабах.

Читайте також: Проти фірми скандального волинського депутата порушили кримінальну справу

"Коньяк робиться із виноградних спиртів, з відповідними витягами, але зробити його зовні схожим на коньяк – досить не складно.

У меншій мірі фальсифікують такі напої як шампанське. Це досить специфічний продукт, і підробити його досить складно. Я думаю, що на першому місці все одно – горілка", – резюмував Безрукий.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter