Кава відома своєю підбадьорливою властивістю, тому його шанувальників не злічити. При цьому міфи про шкоду пробуджуючого напою вже давно розвінчано.

Читайте також: 14 антибіотиків, які є в природі і які захистять від 90% хвороб

Нещодавно вчені провели дослідження і довели ще один корисний ефект від вживання кави і довели, що кофеїн сприяє схудненню, передає Обозреватель.

Як показали результати роботи медиків, кава допомагає боротися з почуттям голоду, оскільки речовини, що в ній містяться, блокують мозкові центри, пов'язані з апетитом.

Крім того, кава має властивість прискорювати обмін речовин, що особливо важливо для людей старше 35 років (в цьому віці обмін речовин сповільнюється).

Читайте також: Чому смажена картопля небезпечна для здоров'я

Вчені відзначають, що в тримісячному дослідженні брали участь 47 осіб. На початку експерименту вони на місяць відмовилися від кави, потім протягом наступного місяця вживали по чотири чашки кави в день, третій місяць - пили по вісім чашок кави.

Протягом всього періоду учасникам проводили сотні аналізів крові.

В результаті з'ясувалося, що по закінченню дослідження у всіх показниках здоров'я учасників відстежувалася позитивна динаміка.

Більш того, підсумовуючи результати своєї роботи, вчені також встановили, що кава допомагає виводити з організму стероїди.

Вчені при цьому закликають не пестаратися з кавової дієтою, оскільки в надлишку кофеїн перевантажує роботу серцево-судинної системи і може призвести до негативних наслідків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter