У мережі швидко поширюється зображення Петра Порошенка у формі диктатора Аугусто Піночета і підписом "На стадіоні, так на стадіоні". Картинка миттєво стала популярною, особливо серед прихильників чинного президента. 

Читайте також: "На Банковій дали добро розстріляти 80% населення?": українці відреагували на істеричні погрози "порохоботів"

Смисл картинки полягає в тому, що Порошенко погодився на дебати із опонентом Володимиром Зеленським на стадоні НСК "Олімпійський". Відсилка до Аугусто Піночета – це прямий натяк на масові розстріли інакомислячих, тобто тих, хто підтримує "ЗеПрезидента".

Нагадаємо, у вересні-листопаді 1973 року генерал Аугусто Піночет полював на незгідних, збирав їх на стадіоні, де влаштовував допити і масові розстріли. За цей період часу диктатор Піночет розстріляв близько 40 тисяч людей.

Читайте також: Скандальний радник Порошенка порівняв його з Піночетом, який розстрілював опонентів на стадіонах

Втім електорат Порошенка це не лякає. Або ж вони не дуже обізняні в історії і жахах, які творив чилійських диктатор, або ж смерть чи цькування 30% співгромадян цілком прийнятна.

Вражає цинічність команди та виборців Порошенка, які порівнюють його з генералом Піночетом. 

Тобто, зараз в Україні близько 15% людей (по факту менше, адже така цифра досягнута завдяки підкупу та фальсифікаціям,-ред.) підтримують застосування зброї та насилля над співгромадянами і одобрюють навіть розстріли. Вони навіть виправдовують методи Піночета зростанням економіки.

Читайте також: Прихильники Порошенка зганьбились через "скандал" з російським слідом відеоролика Зеленського

Порошенку-Піночету раді у Facebook.

Майк Молчанов: "Августо Піночет – генерал, який у 1973 році захопив у Чилі владу, розстрілявши комуністичний уряд. Скасував дію Конституції, заборонив партії, а не згідних збирав на стадіоні, а потім... вони просто зникали! Зате Піночет підняв економіку, Чилі стала найрозвинутішою країною Латинської Америки (і по факту залишається такою днині). Потім (наприкінці 80-их років 20 століття) генерал погодився на демократичні вибори і фактично добровільно (поетапно) зрікся всієї влади".

Sergey Karbovsky: "Суперова відповідь чинного Президента".

Дивує, що самого Бірюкова та армію "порохоботів" взагалі веселить факт масових розстрілів. В той час, як світова спільнота і цивілізовані суспільства різко засуджують методи Піночета.

До речі, за даними ЦВК, оброблено 100% бюлетенів. За Зеленського віддали голос 5 713 825 українців – це 30,24%. Другий в списку – чинний Президент Петро Порошенко, у нього 15,95%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook