Гостру дискусію під час бюджетних слухань викликало питання фінансування будівництва та ремонту доріг. Керівник департаменту та інфраструктури та туризму Волинської  облдержадміністрації Іван Мирка повідомив, що відповідно до розрахунків  у бюджеті пропонується передбачити 393 мільйони на будівництво, ремонт та обслуговування доріг, із них 30 мільйонів на будівництво доріг місцевого значення, а 90 мільйонів передбачити на обслуговування доріг в зимовий період. Це неабияк обурило депутата обласної ради Вячеслава Рубльова.

"Це колізія якась, є сніг чи немає, а 90 мільйонів гривень треба виділити на зиму. Куди ви хочете закатати 90 мільйонів"?

,

Своєю чергою депутат обласної ради Юрій Ройко висловлював претензії до визначення переліку доріг, які потребують будівництва та ремонту. Він наголосив, що для прикладу, голова Цуманської ОТГ випадково дізнався про складання такого переліку подавши до Ківерцівської РДА 16 таких об’єктів, своєю чергою адміністрація подала до департаменту тільки два, а департамент на комісію нуль цілих і нуль десятих.

Члени комісії вирішили виділити 5 мільйонів на утримання доріг у зимовий період, а решту залишити на рахунках департаменту фінансів. Крім того, буде рекомендовано створити комісію, яка включатиме представників департаменту інфраструктури, депутатів, голів ОТГ та селищних рад аби визначити той перелік доріг, які потребують нагальних капіталовкладень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter