Новий генпрокурор України Руслан Рябошапка зробив резонансну заяву про можливий арешт екс-президента Петра Порошенка.

Читайте також: Син Порошенка потрапив у скандал на Донбасі, ганебний знімок злили в мережу

В інтерв’ю РБК Україна генеральний прокурор розповів про те, що планує позбавити декількох народних депутатів імунітету ще до вступу в силу закону про скасування депутатської недоторканності. За словами Рябошапки, для цього до Верховної Ради буде подано кілька подань на зняття недоторканності як в рамках кримінальних проваджень, про які говорив попередній генпрокурор Юрій Луценко, так і в рамках нових справ.

При цьому генпрокурор підкреслив, що у нього "рука не здригнеться" посадити будь-якого сьогоднішнього парламентаря, в тому числі і колишнього президента.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи може він стати тією людиною, яка приходить до Верховної Ради і просить про арешт колишнього президента, Рябошапка заявив:

"Не просить, а вимагає. Немає різниці: колишні президенти, народні депутати або хтось ще. Перед законом усі рівні. Скажімо так, рука не здригнеться по кому завгодно, хто є в парламенті".

Такі слова можна розцінювати як недвозначний натяк на можливість арешту Петра Порошенка.

Раніше повідомлялося, що колишній президент Петро Порошенко продовжує всіляко ігнорувати правоохоронні органи.

Цю інформацію в коментарі журналістам підтвердила прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

Читайте також: Світові зірки та фотозони: Порошенко з розмахом відгуляв корпоратив "Roshen" у день звільнення полонених – ЗМІ

Прес-секретар ГБР підкреслила, що допит Петра Порошенко повинен був початися о 9:30 в справі про державну зраду про невиконання рішення суду щодо призначення членів Вищої ради правосуддя.

Іванова також зазначила, що сьогодні на 14:00 заплановано ще один допит Петра Порошенка. Але прес-секретар силового відомства не уточнила, у якій саме справі повинні допитати колишнього президента України.

Пізніше журналісти відшукали втік від допиту ДБР Петра Порошенка. Як виявилося, екс-президент вирішив перечекати слідчі дії в залі Парламенту.За її словами, сьогодні Петра Порошенка повинні були допитати у справі про державну зраду, але екс-президент знову не з’явився на допит.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook