Факти прослуховування чиновників в Україні свідчать про неконтрольовану ситуацію, яка може торкнутися всіх, аж до президента Володимира Зеленського.

Читайте також: "Розпалювач ненависті": Генпрокурор Рябошапка зловживав службовим становищем та тиснув на суд, поширюючи неправду

Таке попередження генеральний прокурор України Руслан Рябошапка зробив в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна". Він відреагував на записи розмов прем'єр-міністра Олексія Гончарука, які потрапили в мережу.

"Це дійсно питання національної безпеки, тому що, якщо прослуховують керівника уряду, то ми розуміємо, що ті, хто це робить, можуть отримати доступ до інформації, розголошення якої складе серйозну проблему для країни. По суті, це означає можливість прослуховувати будь-кого, зокрема і главу держави", – заявив він.

За словами Рябошапки, зараз ситуація майже неконтрольована: багато приватних структур мають можливість прослуховувати кого завгодно.

"Кожна людина, яка має достатньо грошей, може собі це дозволити, фактично кожен олігарх має свою мініспецслужбу", – додав він.

Рябошапка висловив упевненість, що цю ситуацію потрібно врегулювати на загальнодержавному рівні. Зокрема, на нараді із Зеленським він запропонував посилити контроль за ринком спеціальних пристроїв.

Читайте також: Українці обрали Володимира Зеленського політиком року

Генпрокурор заявив, що хоче заборонити незаконне прослуховування і притягнути до відповідальності тих, хто цим займається.

Щодо прослуховування прем'єра генпрокурор зазначив, що результатів розслідування немає, хоча президент дав два тижні (до 31 січня) для того, щоб встановити, як це трапилося.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook