Через випадання великої кількості опадів 1-3 травня в річках Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей очікується продовження підйому рівнів води. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Читайте також: Як довго триватимуть дощі та похолодання: синоптики дали цікавий прогноз

Відзначається, що протягом доби 1 травня на річках басейнів Прута та Сірету очікується підйом рівня води на 0,2-0,7 м над рівнями станом на ранок 1 травня, і на ділянці Тиси Великий Бичків-Вилок на 1,5-2 , 0 м в межах русел.

Протягом 1-2 травня в р.Прут на ділянці від Чернівців до державному кордоні вода підніметься на 1,3-1,8 м, також в межах русла.

1-3 травня на річках басейну Дністра в межах Івано-Франківської області і на ділянці Дністра Галич-Заліщики вода підніметься на 1,0-2,0м, мiсцями можливий вихiд води на заплаву, затоплення сільськогосподарських угідь.

Читайте також: У західних областях України оголосили штормове попередження

"Від комплексної дії руслового, значного схилового та місцевого стоку можливе підтоплення окремих прирічкових населених пунктів та господарських об'єктів. В горах існує загроза сходу селевих потоків", – попереджають в ДСНС.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook