Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі зустрінеться із народними депутатами.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому досі не виконав обіцянку "Весна прийде – саджати будемо"

"Завтра (24 квітня відбудеться ваша зустріч із фракцією "Слуга народу". − ред.). Оскільки завтра всі з'їдуться до Києва. Але вже сьогодні я проводжу розмову з окремими групами депутатів, яким цікаво, що я хочу зробити для держави", − сказав політик сайту "Новое время"

"Те, що я хочу донести до депутатів, що парламент повинен стати важливим драйвером у реалізації реформ. Тому що зараз зв'язок між урядом і парламентом не налагоджений. Уряд хоче, щоб депутати автоматично підтримували всі їх законопроєкти, нічого навіть їм не пояснюючи. Без комунікації із більшістю і без підтримки Ради проводити реформи складно.

Віце-прем'єр − це як міністр без портфеля. Тому потрібна злагоджена робота всіх. Це я і хочу пояснити більшості", − заявив він.

Саакашвілі розповів, що на посаді віце-прем'єра хоче "сконцентруватися на двох моментах".

"Перше − переговори з МВФ. Друге − дерегуляція, − дуже важливо, щоб зміцнів малий і середній бізнес", − сказав він.

"Але це депутатам вирішувати, підтримувати чи ні. Наприклад, у мене немає ніяких розбіжностей із "Голосом", з їх політикою.

Мені дуже важливо, щоб все було відкрито, прозоро і без договорняків. У мене немає депутатських груп. Це ініціатива президента, і, до речі, прем'єр-міністра. Денис Шмигаль дуже наполягав на тому, щоб залучити мене в уряд.

Я не збираюся стрибати через голову, дзвонити лідерам фракцій, − це рішення мають ухвалити депутати самостійно", − заявив Саакашвілі.

Читайте також: У "Слузі народу" хочуть зробити Саакашвілі віцепрем'єром

Водночас голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив, що Верховна Рада може голосувати за призначення Саакашвілі в уряд 28-29 квітня.

Корнієнко розраховує, що в п'ятницю на засіданні фракції Саакашвілі представить прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook