Андрій Садовий оголосив про зняття своєї кандидатури з виборів на користь Анатолія Гриценка, інформує Страна.ua.

Читайте також: Порошенко шантажував Садового сміттям – розслідування проекту "Гроші"

"Я відкликаю свою кандидату і оголошую про підтримку Анатолія Гриценка. Це не є безумовна підтримка. На початку наступного тижня ми підпишемо документ, де будуть оприлюднені принципи – стостовно Донбасу, в оборонній сфері..." - сказав Садовий.

Дружина Садового – Катерина – разом з якою він оголосив про своє рішення, зазначила, що її чоловік все одно був би кращим президентом і вони продовжать поїздки по країні в рамках виборчої кампанії.

"Залишився місяць до 31 березня. Я прекрасно розумію, яка непроста ситуація. Бачу настрій в суспільстві. Сотні зустрічей було, на всіх були питання про єдиного кандидата. Люди хочуть цього. Хочу дати людям надію. Я усвідомлюю рішення. Усвідомлюю, що рішення вплине на виборний процес. Хочу, щоб це рішення принесло перемогу єдиного кандидата від демократичних сил", – сказав Андрій Садовий.

Читайте також: Офіційний список кандидатів у президенти України-2019 (фото)

Відповідаючи на питання журналістів, Садовій сказав, що продовжить переговори з іншими кандидатами про консолідацію сил на виборах президента.

За інформацією джерела в штабі Гриценка, вирішальну роль в досягненні домовленостей дійсно зіграли результати останніх соціологічних опитувань, які продемонстрували велику підтримку екс-міністра оборони.

Джерело також стверджує, що кандидати не обговорювали конкретні умови зняття кандидатури Садового.

Садовій – перший з 44 кандидатів, який прийняв рішення зняти свою кандидатуру на цих виборах. Грошова застава в розмірі 2,5 мільйона гривень йому повернута не буде. Наслідувати приклад мера Львова можуть і інші кандидати до 7 березня. * березня ЦВК повинна буде опублікувати підсумкову версію виборчого бюлетеня, після чого відмова від участі в передвиборній гонці першого туру не буде можливим.

Питання об'єднання кандидатів мусувалося з минулого року, задовго до офіційного старту виборчої кампанії. Тему піднімав в першу чергу лідер "Громадянської позиції".

Спочатку мер Львова відмовлявся в категоричній формі. У січні непублічну роз'яснювальну роботу з Садовим активно почали вести ряд відомих громадських діячів, які близькі обом політикам за політичними поглядами.

Спочатку головним мотивом Садового йти на вибори самостійно було прагнення закріпити рейтинг своєї партії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook