Стало відомо як саме діагностують смерть від коронавірусу – такий висновок можуть поставити тільки в тому випадку, якщо у пацієнта була пневмонія і позитивний ПЛР-тест на COVID-19.

Читайте також: Повідомили, де лікуються хворі коронавірусом волиняни

Про це розповів позаштатний спеціаліст з патологічної анатомії Олег Зайратьянц, передають РІА Новини. Також враховуються і супутні захворювання, які загострюються через коронавірус.

"Є чіткі критерії, як ставити діагноз "коронавірусна інфекція". Виявляється та чи інша пневмонія тої чи іншої ступені тяжкості або є посмертний, чи пожиттєвий позитивний ПЛР-тест на коронавірус. При цьому ми враховуємо ті захворювання супутні, які, на жаль, є у всіх нас, через коронавірус вони загострюються, вони стають важкими. І в цих випадках це йде як смерть від коронавірусної інфекції", – сказав Зайратьянц.

Однак якщо людина все життя страждала, наприклад, від ішемічної хвороби серця і у нєї стався інфаркт, то причиною смерті встановлюють саме його, а не COVID-19.

"Сам вірус це ще не хвороба, якщо в легких змін немає – людина загинула від інфаркту", – сказав Зайратьянц.

Читайте також: У районі на Волині з підозрою на коронавірус госпіталізували двох осіб

Зазначимо, що в Україні підтверджено 16 425 випадків COVID-19, з них 402 протягом останньої доби. Хворобу підтверджено у 1 130 дітей та 3 208 медиків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook