Розслідування кривавої ДТП у Харкові, внаслідок якої загинули шестеро людей, триває, і щодня справа набирає обертів. Проте вона пробуксовує через те, що ще й досі не допитані безпосередні свідки аварії.

Читайте також: ДТП з Зайцевою: спливла нахабна брехня, справа може круто змінитися

Про це у своєму блозі на сайті «Обозреватель» написала адвокат і громадський діяч Наталія Ковалко.

За її словами, саме через це на суд чиниться шалений тиск.

«До цього часу неможливо встановити всі події того фатального вечора. Причиною цього є відсутність всіх необхідних доказів, зокрема безпосередніх свідків, які були залучені в ДТП. А ще ж на самому початку розслідування була інформація про те, що обидва водії перебували в момент аварії в своїх транспортних засобах з пасажирами. Сьогодні ж суддя під час судового засідання відхиляє клопотання про залучення одного з пасажирів в якості свідка і при цьому навіть не згадується про існування іншого», – пояснила автор.

За її словами, слідчі мають право викликати свідків для допиту. У законі є лише дві норми, через які до них не буде претензій через неявку. Це відношення свідка до певної категорії осіб, встановлених частиною 2 статті 65 КПК України, та право не давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом, що передбачене статтею 63 Конституції України.

Ковалко наголосила на тому, що має місце тотальна недовіра громадян до судової системи, а це призводить до спроб прийняття рішень за компетентні органи судової влади.

«Шалена самореклама на страшній трагедії призвела до того, що суддя вже змушений вибірково приймати показання свідків», – констатує юрист. Вона додала, що суспільство настільки накручене повсюдною несправедливістю, що готове на самосуд, вибравши винного у справі ще до винесення відповідного рішення суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook