Депутати Волинської обласної ради звернулися із закликом до голови Волинської ОДА Олександра Савченка не саботувати роботу області.

Читайте також: Волиняни звернулися до голови ОДА з проханням про зустріч з Порошенком у Луцьку

Відповідне звернення опублікували на сайті Волиньради.

Так, нещодавно Волинська ОДА подала позов до суду про скасування рішення про обласний бюджет на 2019 рік.

Натомість, в облраді запевняють, що бюджетний процес проведений радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту.

"Проте Ваші підлеглі відмовилися готувати рішення про обласний бюджет після затвердження його на сесії Волинської обласної ради, адже саме Ви дали таку вказівку чиновникам, робота яких оплачується податками волинян. Замість них цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Всупереч Вашим очікуванням, рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної  ради.

Ваше ж рішення про позов до суду, з метою оскарження затвердженого на сесії обласного бюджету, викликає недовіру у депутатського корпусу, сумніви в вашій компетентності та відповідності займаній посаді. Адже саме Ви, свідомо саботуєте роботу Волинської обласної ради, всієї області та намагаєтесь зупинити усі бюджетні процеси на Волині.

Читайте також: Тиск на людей за вказівкою президента: чому Савченко залишив Волинь без бюджету

"Децентралізація – це право органів місцевого самоврядування вносити пропозиції у формування бюджету з врахуванням позиції громад. Ви ж, забираючи це право, дієте всупереч заявам, позиції Президента та Уряду України щодо процесу децентралізації", – йдеться у зверненні.

Депутати закликали Савченка прийняти зважене рішення та відкликати позовну заяву, з метою відновлення нормальної життєдіяльності Волинської області.

В облраді зазначили, що в іншому випадку, вони будуть змушені звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів з метою захисту конституційних прав волинян інформування про антидержавну діяльність голови Волинської ОДА.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter