Позафракційний народний депутат Надія Савченко виступила в Познанському університеті (Польща). Під час лекції заявила, що війну на Донбасі почала українська влада.

Про це на своїй сторінці в Facebookнаписав політолог Олексій Голубоцький.

"Надя була, як завжди, на висоті: спочатку намагалася втовкмачити "правильну систему оподаткування" (швидко заплуталася і кинула), потім заявила про необхідність ліквідувати області і структуру влади як таку (тобто, структурування адміністративного устрою та держуправління), потім хвалила "праймеріз" — але коли попросили пояснити, що це, швидко і ніяково згорнула тему", - пише він.

За словами Голубоцкого, після цього Савченко заявила, що "президент в Україні - це зло", а війну на Донбасі розпочала сучасна влада України. Також політик вважає, що українці готові до переговорів із сепаратистами.

"В цілому була звичайна трансляція тез Кремля - нічого особливого, ми вже майже звикли. Але ось перед Польщею зганьбила. Це не рахуючи того, що і так послабила позиції нашої держави в боротьбі інтересів Польщі і України", - пише політолог.