Через блокування роботи підприємств на Волині, керівника СБУ у Волинській області просять перевірити діяльність голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, мовляв, його дії можна кваліфікувати як держдзраду.

Про це йшлося під час засідання чергової шістнадцятої сесії Волинської обласної ради сьомого скликання 23 листопада, пишуть Волинські Новини.

Депутат облради, директор КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр озвучив своє запитання до начальника управління СБУ у Волинській області Юрія Фелонюка.

«Виконавча влада в області, на чолі з головою ОДА Володимиром Гунчиком блокує роботу ДП «Волиньторфу», бо не погоджує видобуток торфу. Суд визнав протиправним дії Гунчика та ухвалив скасувати його незаконне розпорядження. Якщо він такі не надасть згоди на видобуток торфу, то через рік підприємство розвалиться. Тому запитання до Юрія Фелонюка: прошу перевірити чи не вбачаєте в діях Гунчика умислу заподіяння економічної шкоди. А також його дії можна розцінити як державну зраду, за що має настати покарання від 12 до 15 років. А якщо підприємство занепаде,то це можна кваліфікувати, як диверсію. Прошу це питання вивчити та дати мені відповідь у десятиденний термін», - озвучив запитання депутат.

Присутні депутати підтримали колегу аби отримати офіційну відповідь керівника СБУ Волині Юрія Фелонюка.