Українські митники пропустили через кордон кулемет, однак на польському кордоні зловмисників затримали. Це трапилося ще у квітні, проте хто це зробив і звідки взялася зброя правоохоронці досі не зясували. Так само не знайшли з якою метою її везли до сусідньої Польщі.

СБУ розслідує справу про перевезення кулемета і шукає винних. Від моменту як виявили зброю в авто минуло вже більше як півроку. Нагадаємо, у пункті пропуску «Дорогуськ» у квітні цього року польські стражі порядку затримали авто в якому виявили бойовий кулемет. Він виявився частиною корабельної зенітної артилерійської установки «АК-630». Елементи зброї безпосередньо перед цим були незаконно переміщені через митний пост «Ягодин».

Як йдеться в матеріалах досудового розслідування артилерію везли запакованою в кожухоподібний кофер від тепло системи. Слідчі просили у суду доступ до телефонних розмов, які на їх думку можуть стати доказом. Серед номерів, які перевірять правоохоронці два мобільних за якими зателефонували і журналісти. Обоє чоловіків працюють у лісообробній сфері та проживають у місті Костопіль Рівненської області, проте, що причетні до такої справи чують вперше.

Справою людей, які перевезли через кордон кулемет займається СБУ, проте винних і досі не знайшли. Правоохоронцям невідомо хто і як допустив те, що складова корабельної установки, тобто кулемет без проблем перетнула українську митниць в пункті пропуску «Ягодин». СБУшники хочуть також ознайомитися з розслідуванням польських стражів порядку.