Співробітник Служби безпеки України в Кіровоградській області кинув у колодязь поліцейського 24-річного Андрія Васильчука, якого вважали загиблим у ДТП. Трагедія сталася торік у жовтні.

Читайте також: СБУшника-хабарника заарештовано із заставою 1,2 млн грн

Після ексгумації експерти виявили, що чоловік після ДТП був живий, він помер від утоплення у криниці. Якби друзі викликали медиків на місце аварії, чоловік залишився б живий. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, передає "Gazeta. ua".

Як вдалося встановити, 24-річний старший лейтенант поїхав на полювання в компанії двох дільничних, співробітника СБУ і цивільного. Побачивши косулю, друзі, які випили, почали переслідувати її на автомобілі, в результаті чого старий "ВАЗ" перекинувся. Власник машини не подавав ознак життя. Друзі поклали тіло поліцейського в багажник іншого авто і відвезли до колодязя. Присутній СБУшник скинув поліцейського в колодязь, а його машину втопили в найближчій водоймі.

"Ми із самого початку не вірили в те, що Андрій загинув у аварії. Взимку була проведена ексгумація. Батько Андрія добивається, аби всі винні були покарані", – каже 21-річна Людмила Жигалова з міста Благовіщенське на Кіровоградщині.

Співробітникові СБУ інкримінують вбивство з необережності і приховування злочину. Він перебуває під вартою.

Дільничних офіцерів поліції звільнили з органів. Крім того, за рішенням Ульяновського райсуду Кіровоградської області одного з них засудили до трьох років позбавлення волі за приховування злочину, однак він був звільнений від відбування покарання з встановленням іспитового строку на 2 роки. Начальник Благовіщенського відділу поліції був звільнений з посади.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter