Сьогодні, 8 лютого, відбулося засідання позачергової  XVIII сесії Волинської обласної ради. На порядку денному 48 питань, серед яких найголовніше – прийняття обласного бюджету на 2018 рік. В залі зареєструвалось 53 волинських обранці.

Читайте також: Гунчику порадили ретельніше підбирати кадри, через брудні висловлювання Світлани Головачук

На початку засідання до  присутніх звернувся перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, порушивши актуальне польське питання.

Далі послідували депутатські запити та запитання.

Опісля волинські обранці перейшли до формування порядку денного, який прийняли за основу та вцілому.

Першим питанням на порядку денному: звернення Волинської обласної ради до Президента та Верховної ради України про перерахунок пенсій військових пенсіонерів та пенсіонерів силових відомств. Депутати абсолютною більшість голосів підтримали таке рішення.

Далі відбулися зміни у складі бюджетної комісії у зв’язку із складанням повноважень Андрієм Тураком. В свою чергу головою бюджетної комісії обрали Ірину Вахович.

Також депутати заслухали звіт голови Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги. Найперше очільник волинського главку подякував Ігорю Палиці та фонду "Тільки разом" за придбання чотирьох автомобілів для потреб Національної поліції. І хоча до керівника волинських полісменів було більше запитань, аніж відповідей, депутати взяли його звіт до відома.

Зокрема, були проголосовані зміни і до програми територіальної оборони 47 голосами "за". В ході сесії були внесені зміни ще до ряду важливих програм області.

Далі до найголовнішого – прийняття обласного бюджету на 2018 рік. Тут обійшлося без довгих дискусій, адже перед винесенням бюджету на розгляд сесії він пройшов обговорення на бюджетних слуханнях та профільній комісії. Тож від сьогодні Волинь має головний фінансовий документ.

Голова обласної ради Ігор Палиця дякує всім за плідну роботу над бюджетом.

Також, на ХVIII сесії було прийнято ряд кадрових рішень. Зокрема, Руслана Дибель відтепер керуватиме санаторієм "Лісова пісня", а Микола Зайченко обласною спортивною школою для інвалідів.

У питанні "різне" волинські обранці потурбувалися про селян, а також звернулися до Президента з проханням ввести мораторій на підвищення цін на газ та електроенергію. 

На завершення спільне виконання Державного гімну України.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter