Сестра підозрюваної у підготовці терактів і повалення державної влади нардепа Надії Савченко Віра заявляє, що арештована за 12 днів голодування втратила 10 кг, але настрій має бойовий.

Читайте також: Мережу сколихнуло відео, на якому Надія Савченко роздягалась та пообіцяла йти в президенти

Про це вона сказала "Українській правді".

Віра відзначила, що бачила Надію 3 квітня.

"Вона голодує 12 днів, має бойовий настрій. Але, звичайно, дуже змарніла і втратила 10 кг. Була більше 80 кг, а зараз 75. Але рвоти немає – їй вже дали воду бутильовану, бо до того вона пила з-під крану. Я передала їй ліки: ношпу і краплі для носа", - сказала сестра арештованої.

Вона запевнила, що Савченко не вживає глюкози, чаю чи кави.

"Якщо є глюкоза – це не голодування. У Надії є вода і сигарети. Сигарети – це її маленька радість", - сказала Віра.

Вона відзначила, що передала Надії засоби особистої гігієни, книги, кодекси і конституцію, бо Савченко "почала робити свої зауваження і свої напрацювання".

Сестра також додала, що перша половина дня Надії у СІЗО проходить "більш-менш радісно, а друга половина дня тягнеться, бо коли ти не їси, то в тебе день збільшується вдвічі".  

За словами Віри, Надія не збирається припиняти голодування.

"Вона уже дізналася, куди поміщають арештантів, якщо вони у поганому стані. Це єдина клініка, недалеко від Троєщини, яка приймає арештантів. То вона попередила мене, що якщо що, то вона буде переміщена туди, і щоб я знала, де її шукати", - підсумувала Віра Савченко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter