Гірники волинської шахти «Бужанка» знову страйкують через невиплату заробітної плати. Відучора більше 20 робітників волинської шахти знаходяться під землею, у такий спосіб гірники протестують проти заборгованості заробітної плати. Нещодавно до них приєдналося ще 40 гірників з першої зміни.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Робітникам «Бужанки» у повному обсязі не виплачено зарплату ще за серпень, усього лише 10 відсотків отримали за вересень і ні копійки за жовтень.

Наразі заборгованість перед шахтарями складає більше 16 мільйонів. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вкотре зазначив, що питання заборгованості за 2017 рік вирішуватимуть, додавши, що не варто боятися і приватизації.

«Та ситуація в якій ми знаходились в 2017 році нікого не задовольняє. Ті прокладки і схема фінансування 10-ї шахти показала свою нікчемність. Та система управління, яка сьогодні існує на «Волиньвугілля» показала свою нікчемність, тому що вугілля немає, а керувати є кому. Потрібно приймати серйозні рішення, в тому числі не боятися питання приватизації», - наголосив губернатор.

Наразі гірники перебувають на глибині майже півтисячі метрів, востаннє працівники харчувалися позавчора в обід. Ситуація ускладнюється тим, що міністр енергетики та вугільної промисловості і гендиректор ДП «Волиньвугілля» нині перебувають у відпустках.