Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ від "Європейської солідарності" Олег Синютка заявив про готовність взяти участь у теледебатах перед другим туром виборів, проте за участь у такій програмі запрошені кандидати мають заплатити однакову суму. Саме тому пропозицію львівського "Суспільного" про безкоштовні теледебати він вважає порушенням виборчого законодавства, пише Zaxid. net.

Читайте також: По 3 тисячі доларів та помста фізичною розправою: як чоловік Юлії Вусенко відкуповувався від в'язниці

"Я не полінуюся процитувати ст. 51 ч. 7 [Виборчого кодексу], де чітко написано: кандидат, партія – суб’єкт виборчого процесу має право на договірній основі – увага! – за рахунок коштів власного виборчого фонду орендувати будинки і приміщення усіх форм власності для проведення зборів, дебатів, дискусій та інших публічних заходів передвиборної агітації. Мені здається, більш ніж чітко законодавець виписав усі норми", – заявив Олег Синютка під час прес-конференції у львівському прес-клубі 5 листопада. Нагадаємо, що раніше свою претензії до формату теледебатів на "Суспільному" Олег Синютка обгрунтовував іншою статтею Виборчого кодексу (с. 49).

Зазначимо, що перед першим туром виборів Олег Синютка взяв участь у теледебатах на телеканалі "Перший Західний". Він був єдиним присутнім у студії кандидатом, решта троє запрошених – Андрій Садовий, Ігор Зінкевич та Руслан Кошулинський, – не з’явилися. При цьому за участь у цих дебатах Олег Синютка не платив, що підтвердив ведучий програми Віктор Біщук.

Читайте також: Підкилимні ігри та кумівство: до списку волинського осередку партії ЄС увійшли "випадкові" люди та родичі

Як розповіла продюсерка львівської філії "Суспільного" Ірина Сандуляк, досі вимога щодо оплати участі в дебатах Олегом Синюткою їм не озвучувалася.

"51 стаття не фігурувала в його листі, який він нам надіслав у відповідь на запрошення взяти участь у дебатах. Ми не розуміємо, у чому суть претензії, оскільки є передвиборча агітація, за яку треба платити, і є телевізійні проекти телеканалу, за які брати оплату дивно. Після відповіді Олега Синютки на наше запрошення ми надіслали ще одного, деталізованого листа щодо формату. Інакших пропозицій від нас не буде – тепер нехай кандидати вирішують", – сказала вона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook