Згідно із законом, який регулює відповідальність за неправильну парковку, влада потихеньку намагається позбавлятися автомобілів на іноземних номерах.

Читайте також: В Україні обмежать в’їзд автомобілів з іноземною реєстрацією

Згідно з прийнятим Верховною Радою 21 грудня 2017 року Законом “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів”, в законодавство внесено ряд змін, які можуть поступово очистити вулиці українських міст від автомобілів з іноземною реєстрацією, передає Automotive.

Особливо якщо їх водії будуть паркуватися у невстановлених місцях або відмовлятися платити за паркування.

“Під роздачу” потраплять користувачі автомобілів на іноземних номерах, які були ввезені за схемою “верблюд”, вважають в “Дорожньому Контролі”.

Мова йде про схему, коли згідно зі статтею 380 Митного кодексу іноземці можуть завозити автомобілі в Україну без сплати митних зборів на строк до одного року. Якщо ж таку машину завозить українець – він зобов’язаний сплатити повну вартість розмитнення.

Згідно зі “схемою”, іноземець заїжджає в Україну і передає таку машину українцю. Іноземець отримує свої гроші та їде до себе до Литви або Польщі, виписавши доручення українцю. Останній їздить на нерозмитненому авто, не сплативши митних платежів.

Читайте також: Аваков зробив водіям на «евробляхах» нечуваний подарунок (Відео)

Ухвалений Закон змінює статті 14-2 Кодексу про адміністративні правопорушення: “У разі, якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України.

За новим законом, автомобілі, які стоять з порушенням ПДР або ж припарковані без оплати паркування, евакуюють на штрафмайданчик. При цьому, тепер евакуювати буде не тільки поліція, але і співробітники служб паркування. У кодексі з’явилася ст. 265-4 – “Тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування”: “Тимчасове затримання транспортного засобу інспектором з паркування здійснюється шляхом доставлення для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора”.

Співробітник паркування має право евакуювати машину, яка стоїть з порушенням ПДР або якщо водій не оплатив стоянку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook