Найбільш популярними подарунками для чоловіків на День Захисника є чашки, парфумерія, косметичні набори та піна для гоління.

Читайте також: У Луцьку нагородили школяра, який врятував братика та бабусю під час пожежі

Про це йдеться в результатах дослідження компанії Picodi, – пише Економічна правда.

Як показали результати опитування, більшість українок і українців (56%) вважають 14 жовтня чоловічим святом, коли прийнято дарувати подарунки.
35% вважає, що в цей день доречно вітати тільки військовослужбовців, а 9% зовсім не вважають цей день святом.

Українські чоловіки можуть розраховувати на подарунки саме від близьких: 93% опитаних отримувало типові чоловічі подарунки на День Захисника від близьких.

На роботі ж тільки 58% опитаних отримувало подарунки в зв’язку з Днем Захисника.

Чашки, туалетні води, косметичні набори та піни для гоління увійшли в список найбільш популярних подарунків.

Читайте також: Патрульні та благодійники організували свято для діток з інтернату у Сенкевичівці (фото)

Однак в середньому вартість подарунка від колег по роботі була на 150 гривень вищою, ніж подарунок від близьких (900 грн проти 750 грн).

Стереотипні подарунки, згідно з результатами опитування, не до вподоби чоловікам. Найчастіше саме шкарпетки, листівки, спідню білизну, бритву та піну для гоління українці називали невдалими подарунками.

Найбільш бажаними подарунками українці називали гроші (34%), подарункові сертифікати (22%), гаджети для комп’ютера (21%) або комп’ютерні ігри (10%).
У порівнянні з мешканцями інших країн українки витрачають на подарунки близьким чоловікам більше, ніж мешканки Казахстану (750 грн проти 602 грн), але менше ніж білоруски (1095 грн) і росіянки (972 грн).

Якщо ж порівняти витрати на подарунки на 14 жовтня і на 8 березня, вартість подарунків жінкам майже в 2 рази вища, ніж чоловікам (1371 грн проти 750 грн).

В опитуванні взяло участь 3 тисячі респондентів. При конвертації валют був використаний курс НБУ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter