Уже тиждень в Україні спостерігають аномальні температурні позначки. В таку погоду людський організм зазвичай змінює свої гастрономічні вподобання.

Читайте також: Які продукти небезпечні для організму влітку і як їх замінити

Про те, що нині їдять і п’ють українці і чи дійсно морозиво та квас втамовують спрагу, йдеться в сюжеті ТСН 19:30.

На вулицях столиці напрочуд малолюдно, як на літній вечір п’ятниці. Ті, хто не втік від спеки десь під кондиціонери чи на пляжі - намагаються якомога швидше сховатися в тіні і випити чогось холодного - від лимонаду до кави і води.

Працівниця однієї з кав'ярень у центрі Києва ж називає справжнім хітом сезону коктейль з тоніком, еспресо і лимоном.

Щодо їжі, то за такої погоди українці особливо полюбляють холодні супи, зокрема окрошку, рецептів якої, за словами шефкухарки Віталіни, не менше, ніж борщу.

Які саме інгредієнти будуть у страві і чим їх заправляти - насправді не принципово, адже суп будь-якому разі освіжатиме. А от на десерт Віталіна радить солодкий сорбет. 

Читайте також: Харчування в спеку: що і коли краще їсти

Під час спекотної пори варто особливо пильнувати за своїм раціоном, радять дієтологи. Обов’язково - снідати, а на обід і вечерю їсти білу рибу й овочі. Водночас морозиво, квас чи холодне пиво - не бажані.

"Холодне пиво - це теж не найкращий варіант для втамування спраги, тому що має дуже високий глікемічний і інсуліновий індекс, який буде сприяти набору ваги і посиленню апетиту. Квас теж не бажано, тому що багато містить цукру", - зауважують експерти.

Найголовніше ж - пити кілька літрів простої води, можна з лимоном чи м’ятою. Детальніше дивіться у сюжеті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook