У Маневицькій дільниці Луцького СІЗО вочевидь, все ж таки є що приховувати від журналістів. Нагадаємо, до журналістів звернулася захисниця одного з чоловіків, які чекають на вирок суду в новоствореній дільниці Луцького СІЗО в Маневичах. На фото видно подерті сирі матраци та побиті вікна. У СІЗО кажуть - журналістів дезінформують, а от показати, як насправді - відмовляються, попри наявність всіх відповідних дозволів.

Читайте також: "Кадри із фільму жахів": умови утримання в’язнів в Маневицькому СІЗО (Відео)

Цілий тиждень журналісти телеканалу "Аверс" готувалися відзняти дільницю СІЗО у Маневицькій виправній колонії, готували запити і все ж таки отримали дозвіл на проведення зйомок. Проте після приїзду до СІЗО журналістів не впустили, а дозвільний документ почали перекручувати ще на прохідній. Чоловік, який відрекомендувався заступником начальника заявив, що знімати репортаж на території ніхто не буде, а журналістці взагалі сказав, що двох супроводжуючих їй буде замало, адже вона особа жіночої статі, а на території всі ув’язнені чоловіки, то ж вони становлять для неї загрозу. Інша безглузда відмовка – спецоперація на території СІЗО Маневицького району.

До слова, про цю спецоперацію не знають навіть на прохідній, точно не можуть домовитися про дату початку такого дійства, а за знімальною групою поза межами дільниці увесь час ходить чоловік у формі. Журналістів навіть спробували виштовхати за двері адмінкорпусу, мовляв,  режимний об’єкт. З вулиці виявляється, теж знімати не можна, бо в’язні використають відео для втечі. Чому ж на таку режимну зону вільно заходять люди, їздять машини і бігають діти та бачать ті самі огорожі, проте, зйомка цих що він у відпустці огорож допоможе комусь втекти.

Відхрестилось від подій і безпосереднє львівське начальство, яке, власне і не мало жодних заперечень зйомки на території СІЗО. Журналісти написали повідомлення про перешкоджання їх діяльності з боку посадових осіб до поліції, які те ж вперто пробували запевнити, що журналісти не праві і СІЗО режимний об’єкт, але для того й запити писались, щоб на такий об’єкт потрапити законно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook