24 грудня відбудуться вибори голови Затурцівської ОТГ (Локачинський район). Провладна партія «Солідарність» (БПП), очільником осередку на Волині якої є Роман Романюк, висунула кандидатом одіозну персону – Богдана Пруса.

Читайте також: Як волиняни коментують останні події пов’язані з Саакашвілі

Що ж відомо про 58-річного кандидата? Богдан Прус був звинувачений у корупційних діях. У 2013 році його засудили до 4 років позбавлення волі за шахрайство та зловживання службовим становищем.

Справа в тому, що Богдан Прус у 2008 році на посаді голови Луцької райради зголосився пришвидшити оформлення документів для зміни цільового призначення земельних ділянок для одного бізнесмена і оцінив свої послуги у 270 тисяч грн.

Проте, отимавши перший платіж у 135 тис грн, Богдан Прус не виконав своєї обіцянки перед бізнесменом. Отримані гроші він також відмовився повернути замовнику.

Читайте також: Волинський посадовець залишив зворушливий пост у підтримку свого друга-однопартійця

У 2011 році Богдан Прус був довіреною особою кандидата у народні депутати Бориса Загреви від «Української народної партії» і займався активною політичною діяльністю. У серпні того ж року невідомі підпалили його позашляховик. Від вогню постраждала і автівка дружини Богдана Пруса.

Сам діяч зазначав, що мотивом до підпалу була його політична діяльність.

Після всіх обвинувачень у хабарництві і неоднозначної діяльності на посаді очільника Луцької райради Богдан Прус є кандидатом від «Солідарності» (БПП) і претендує на посаду голови Затурцівської ОТГ.

Керманич осередка провладної партії на Волині Роман Романюк не бачить ніяких проблем у тому, що саме Богдан Прус є їхнім кандидатом.

У телефонній розмові з активістом Сергієм Рижком Роман Романюк зазначив: «Його обрали кандидатом на зборах районної організації партії. Можна багато говорити про те, поганий він чи хороший. Хабарництво Пруса? Не можна дивитись на людину так однобоко. Я не бачив документи, не знаю, чи він був засуджений до 3-х років умовно. У нього великий досвід. Ви ж не знаєте, як він бачить розвиток громади, його плани».

Додамо, що Богдан Прус проживає у Смолигові Луцького району, але балатується на посаду голови Затурцівської ОТГ Локачинського району.

Повну розмову Романа Романюка з Сергієм Рижком щодо кандидатури Богдана Пруса слухайте в аудіофайлі

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook