У четвер, 2 серпня, у райцентрі Рожище Волинської області директор притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, Леонід Матвійчук опинився у центрі скандалу – у десятьох вихованців під час моніторингового візиту виявили сліди побиття та крові.

Читайте також: Ні стадіону, ні затвердженого звіту: як депутати відчитали голову Рожищенської РДА

Наразі керівника вже відсторонили від виконання обов’язків та розпочали кримінальне провадження.

Це вже не перший випадок, коли діти втікали з притулку. Так ЗМІ писали, що у ніч на 20 квітня, 2008 року втекли восьмеро хлопців і троє дівчат віком від 13 до 17 років. Підлітки побили працівника закладу та викрали у нього ключі. Зазначимо, що на той момент Матвійчук вже обіймав посаду керівника закладу.

У листопаді 2013 року був ще один випадок, коли з притулку втекли 12 неповнолітніх, які згодом заявляли про те, що їх рідко водили на прогулянки. Після того інциденту прокуратура подала до обласної ради пропозицію притягнути до дисциплінарної відповідальності й керівника закладу – Леоніда Матвійчука.

Читайте також: На Волині директора дитячого притулку відсторонили від роботи через сексуальний скандал

У січні 2017 року 13-річна дівчинка написала передсмертну записку та за невідомих обставин намагалася вкоротити собі віку. Мама потерпілої заявила про страшні страждання її доньки у притулку. Жінка зазначала, що від болю дівчинка втрачала свідомість, однак у закладі їй давали лише но-шпу.

Леонід Матвійчук встиг відзначитись й у політиці, коли у 2015 році разом із скандальною очільницею Рожищенської РДА Інною Гайворонською балотувався до Рожищенської районної ради у списках пропрезидентської БПП "Солідарність", хоча його спроби закінчилися невдачою.

Приголомшливим є той факт, що 17 травня цього року у закладі зникла дитина, втім директор повідомив про це правоохоронні органи лише 11 липня. Дитину так і не знайшли. Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася − сказала, що вони все вигадують.

Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після пропажі дітей.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter