Шахта №1 "Нововолинська" припинила видобуток вугілля ще близько двох років тому. А у вересні 2019-го року розпочали проводити роботи з затоплення копальні.

Читайте також: Відомо, коли волинським шахтарям погасять заборгованість із зарплати

Як розповів БУГу колишній директор шахти № 1 Михайло Борсук, він написав заяву про звільнення за власним бажанням 19-го вересня. Керівником копальні вже близько двох тижнів є Василь Рудець.

За словами працівників шахти, також близько двох тижнів тому були відключені насоси, які качали воду, і шахта затоплена.

"Втопили першу шахту Нововолинська, щоб заховати корупційні схеми, по яким викрадали обладнання", – сказав на брифінгу у Верховній Раді 3-го жовтня голова профспілки гірників шахти №9 Василь Гура.

Читайте також: Волинський нардеп розповів, звідки привезене вугілля, яке блокують активісти на Львівщині

Михайло Борсук на запитання про те, чи все обладнання встигли дістати, розповів, що навряд чи все.

Як розповідають шахтарі, шахту затопили так швидко навмисне, щоб "сховати кінці в воду", адже ведеться судова справа по розкраданню обладнання шахти №1.

Обладнання і техніку, яку дістали з копальні, розповів БУГу колишній директор ДП "Волиньвугілля" Андрій Пилипюк, передали державному підприємству.

"Я рахую, що це правильно. Наше підприємтво працює на розвиток наших підприємств. Ми маємо видане все обладнання, насоси і шахта затоплюється", – зазначив Пилипюк.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook