П’ятий президент та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що 18 лютого 2021 року купив телеканал "Прямий", який офіційно належав колишньому главі КМДА Володимиру Макеєнку.

Читайте також: Щоб не приходили штрафи за порушення швидкості: Порошенко їздить на елітному позашляховику із замальованою буквою номерного знака (фото)

Про це Порошенко заявив в ефірі "Прямого", пише Українська правда.

"Я маю можливість вам повідомити. Вранці мені подзвонив Макеєнко. Сказав, що нам треба докладати спільних зусиль щодо захисту телеканалу ("Прямий" - ред.). Сказав, що єдина його вина в тому, що він декілька років докладав зусиль для того, щоб підтримувати, забезпечувати, фінансувати та захищати канал. Але зараз він потребує допомоги. Дві години тому ми підписали угоду, я заплатив гроші, великі гроші, які могли б піти на благодійність, на інші проєкти, в тому числі – це мільйони й мільйони, для того, щоб покрити борги каналу.

Дві години тому в реєстрі державному кінцевий бенефіціарний власник телеканалу "Прямий" змінився. Уже дві години ним є "Прайм Ессетс Кепитал", структура, яка на 100% належить Петру Порошенку".

Володимире Олександровичу, завтра на РНБО ви можете запроваджувати санкції проти терориста Порошенка. Але я дуже раджу вам уважно подивитися, чим закінчив Янукович, який так намагався закрити "5 канал". Підкажу – закінчив він погано.

Я робитиму усе, що від мене залежить, щоб захистити свободу слова. Разом із тим я гарантую, що високі журналістські стандарти "Прямого", свобода висловлювання, свобода слова точно будуть збережені шляхом мого невтручання.

Це було дуже непросте рішення для Макеєнка, але ми не могли в інший спосіб зупинити зухвалість і недержавність тих, хто намагається боротись зі свободою слова".

Читайте також: "Щира" імпровізація від Порошенка: мер Борисполя показав шоколадку Roshen, яку йому подарувала бабуся (відео)

Нагадаємо, у Порошенка протягом останніх років неодноразово запитували, чи він є фактичним власником телеканалу − він завжди відповідав, що ні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook