Щороку кількість працівників ІТ-компаній, а також осіб, що працюють у цій галузі, зростає на 19%. У 2017 році кількість зайнятих на ринку зросла на 27 тисяч фахівців.

Читайте також: Українці створили додаток, що допоможе боротись із сміттям

Про це йдеться у дослідженні української бізнес-асоціації компаній, що працюють у сфері інформаційних технологій IT Ukraine Association.

Крім цього, ІТ компанії планують збільшити обсяг сплачених податків до бюджетів всіх рівнів до 10 мільярдів гривень за підсумками 2018 року.

Зокрема, за перше півріччя 2018 року сума податкових надходжень від компаній галузі до бюджетів склала 5 мільярдів гривень та зросла на 30,1%.

Значна частина цих податків сплачуються до місцевих бюджетів, так як більшість працівників галузі працюють з компаніями як самозайняті особи (ФОПи) та сплачують єдиний податок, який надходить до місцевих бюджетів.

Читайте також: До 2025 року "штучний інтелект" виконуватиме понад 50% завдань

Крім цього, в асоціації повідомили, що ІТ послуги посіли друге місце у структурі укрїнського експорту послуг.

"У 2017 році комп’ютерні послуги посіли 3-тє місце серед експорту послуг з України, а за результатами першого півріччя 2018 року обігнали трубопровідний транспорт і стали другою найбільшою галуззю з експорту послуг, займаючи понад 20% від усіх послуг, що експортуються Україною", — повідомляють у бізнес-асоціації.

Водночас, більшість своїх доходів вітчизняні ІТ-компанії отримують за кордоном, експортуючи свої послуги до країн ЄС та США.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter