Лікарі розповіли про щоденний продукт, без якого не обходиться щоденний раціон більшості українців. Мова йде про банальний хліб, який, як виявилося, шкідливіше за цукор.

Читайте також: Які продукти в Україні найчастіше підробляють

Про це повідомляє lenta.ru.

Культура вживання хліба розвинена в нашій країні, як у жодній іншій. Ще з дитячого садка до першого, другого і компоту нам давали скибочку чорного або білого борошняного виробу.

Кожен знає приказку, що «Хліб – всьому голова» прикмету, що хліб ні в якому разі не можна викидати. Таке шанобливе ставлення до виробу з борошна можна пояснити – раніше люди харчувалися бідно, тому намагалися доповнити мізерну трапезу хлібом. Він наповнював шлунок і давав відчуття ситості на тривалий час.

Але в наш час закушувати пельмені окрайцем хліба виглядає блюзнірством. Обов'язкова присутність його на столі йде з побуту багатьох сімей. І вони абсолютно праві – лікарі кажуть, що хліб і зовсім потрібно прибрати з нашого раціону. Максимум – два-три рази в рік.

Читайте також: В Україні за рік значно підскочили ціни: на що та на скільки

Чому хліб такий шкідливий

Річ у тому, що в хлібі міститься велика кількість вуглеводів, тим самим він завдає навіть більшу шкоду, ніж цукор.

Кількість вуглеводів в продукті набагато перевищує необхідну людині норму. Щоб «відпрацювати» один з'їдений шматочок хліба, треба годину пітніти в тренажерному залі.

До того ж рівень глікемічного індексу хліба складає 80, а цукру – всього 65.

«Це нас вбиває, руйнує нашу підшлункову», – каже дієтолог Олексій Ковальков.

Він закликав повністю виключити хліб із свого раціону або вживати його вкрай рідко – не частіше двох-трьох разів на рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook