Вінницький міський суд взяв під варту 59-річну вчительку хімії із Донеччини, яка збирала та передавала інформацію про українські війська терористам фейкової “ДНР”.

Читайте також: Українців вразило відео, як боєць АТО рятує дитину від обстрілів

Жінку затримали в зоні АТО співробітники СБУ. Відомо, що підозрювана наважилась скоїти злочин, бо сумувала за радянським минулим, повідомляє expres.ua.

Жінка інформувала терористів впродовж листопада та грудня 2017 року. Вона збирала розвідувальну інформацію щодо позицій, чисельності, дислокацій та маршрутів пересування бійців ЗСУ та інших формувань, котрі воюють.

Завдяки інтернету знайшла списки “зрадників ДНР”, тобто співробітників відділення поліції Костянтинівки, і перевірила правдивість цієї інформації. Усі дані вчителька передавала мобільним телефоном співробітнику “гарячої лінії” так званого “МДБ ДНР”.

Проти жінки розпочато кримінальне провадження у зв’язку зі створенням терористичної групи чи терористичної організації, що не передбачає м’яких запобіжних заходів. Хоча адвокат просив залишити її під домашнім арештом, адже вдома в неї літні батьки, судді залишили вчительку на 60 днів за гратами. Слідство триває.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter