Аварійний стан спортзалу, проблеми з системою опалення та необхідність заміни старих дерев’яних вікон на енергозберігаючі – ці та інші проблеми обговорили під час батьківської конференції у школі № 3 міста Ківерці. 
Участь у ній взяли представники влади, депутати та помічник народного депутата Ірини Констанкевич Лариса Годик-Понедельник.
Як розповіла директор ЗОШ Раїса Кубова, стеля у спортивному залі аварійна вже упродовж 10 років. 

Читайте також: Лише на Волині чиновники позбавили школярів обідів, - міністр

"Раніше проблему вирішили, вмонтувавши металеву конструкцію, яка мала підтримувати покрівлю. Однак, обстеживши горище, фахівці повідомили, що дах от-от може завалитися. Ускладнює ситуацію й те, що замінювати потрібно усю покрівлю, особливо в корпусі №1. Тому ремонт стелі у спортивному залі зробити не вдасться, доки не буде відремонтовано дах". Нині ж спортивний зал визнаний аварійним, а заняття з фізичного виховання перенесено у дитячо-юнацьку спортивну школу. 
Цьогоріч у школі виникла ще одна проблема – з опаленням. Після заміни системи опалення з газової на твердопаливну у класах встановився різний температурний режим. У деяких приміщеннях батареї зовсім холодні. Окрім того, у кількох класах і досі старі дерев’яні вікна. Через величезні шпарини потрапляє холод та волога. У результаті – стіни почав "їсти" грибок. 

Завідувач районного відділу освіти Микола Грибук звернувся до народного депутата України Ірини Констанкевич та депутата обласної ради від партії УКРОП Людмила Тимощук з проханням допомогти у розв’язанні проблем школи. 
Під час обговорення вирішили скерувати лист від керівництва району до Кабміну з проханням змінити цільове призначення державних коштів, які були залучені Іриною Констанкевич на ремонт теплотраси у дитячому садку "Телесик" села Карпилівка, однак, не були освоєні. А це 150 тисяч гривень. Їх пропонуватимуть спрямувати на придбання і встановлення енергозберігаючих вікон у школу.
Голова Ківерцівської райради, укропівець Василь Хмілевський зазначив, що на ремонт даху першочергово необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію. 

"Конструктивний діалог та спільність дій у досягненні мети – вирішення проблем школи – запорука успіху. Надзвичайно важливо сьогодні, що це розуміють на усіх рівнях влади", – зауважила помічник народного депутата Лариса Понєдєльник. 
Ірина Констанкевич направила депутатське звернення щодо ЗОШ №3 м.Ківерці до голови Ківерцівської райдержадміністрації Валерія Ткачука. 
Ірина Мирославівна також просить надіслати копію акту обстеження школи щодо готовності до навчального року. Додамо, що щороку у серпні всі навчальні заклади в Україні перевіряють чиновники, наскільки вони безпечні та комфортні для дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter