Показники надходжень до державного бюджету не покращилися.

Читайте також: Кабмін звільнив Нефьодова з посади глави митниці

Так прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив звільнення голови Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

"Уряд вжив такі заходи, адже робота митниці та податкової − це, перш за все, питання економічної безпеки країни. Тут не може бути ніяких виправдань.

Бюджет-2019 показав один із найгірших показників по надходженнях за останні роки. Ми бачимо, що ситуація в 2020 році не покращилася, і не тільки через коронакризу.

Наразі ситуація вимагає комплексного підходу, а не просто звільнення топ-чиновників. Сама по собі заміна керівництва мало що змінює. Потрібно більш рішуче впроваджувати інституційні зміни. Зараз Кабінет Міністрів перебуває в процесі підбору ефективних команд, які зможуть реалізовувати цю роботу в надскладний час", − написав прем'єр у Facebook.

Також Шмигаль заявив, що уряд підтримує створення парламентом Тимчасової слідчої комісії щодо перевірки інформації про можливі зловживання у податковій та на митниці за останні роки.

Читайте також: Кабмін призначив виконувачів обов'язків голів митниці і податкової

"Це і є реальний "аудит держави", який ми готові проводити разом із народними депутатами. Водночас, я закликаю правоохоронні органи прозоро провести розслідування інформації щодо можливих махінацій у митній та податковій сферах. І поставити крапку в цьому питанні", − написав голова уряду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook