У Нових Червищах та Рудці-Червинській відбулися громадські слухання, які були присвячені приєднанню до Прилісненьскої об’єднаної територіальної громади Маневицького району Волинської області.

Читайте також: Як прокуратура Волині тисне на громаду і заважає законній роботі комунального підприємства

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

Громадські слухання відбулася у двох селах, які входять до Новочервищанської сільської ради. Участь у громадських слуханнях узяв голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко, заступник голови Олексій Гнатюк і радник із питань місцевих фінансів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк.

Радник Волинського ЦРМС охарактеризував переваги об’єднання та успіхи реформи децентралізації. Також він розповів про функціонування на території Волинської області міжрайонних ОТГ та відповів на запитання присутніх. Представники Прилісненської об’єднаної територіальної громади повідомили про використання інфраструктурної субвенції і наголосили на тому, що кошти виділяються на об’єкти у старостинських округах, а не на центральну садибу. Також Терещенко обговорив із слухачами ті проблеми, які найбільше хвилюють усіх, приміром, дороги, і як ці проблеми вирішують в об’єднаних територіальних громадах.

Читайте також: Прилісненська ОТГ скаржиться на незаконне втручання Маневицької прокуратури у свою діяльність

У підсумку у Нових Червищах із близько 60 присутніх 53 проголосували "за" приєднання до Прилісненської ОТГ, а у Рудці-Червинській із майже 30 присутніх на громадських слухання 19 теж висловилися за приєднання до вже існуючої ОТГ. Далі – слово за місцевими депутатами на сесії.

"U-LEAD з Європою" є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter