Перемильська загальноосвітня школа Горохівського району підготувалася до нового навчального року і зимового періоду досить суттєво – замінено вікна на нові, енергоощадні. Відтепер діти будуть навчатися не лише у світлих і просторих, а й теплих і затишних класах.

Читайте також: Нововолинські депутати вимагають пільговий проїзд для школярів

Вдалося реалізувати таку заповітну мрію для керівництва та колективу школи завдяки депутату обласної ради Вячеславу Рубльову. І, звичайно, не обійшлося без ініціативності Перемильської сільської голови Надії Маселко.

Розпочалася добра справа рік тому – тоді місцева школа завдяки співфінансуванню отримала ноутбук, принтер, проектор, телевізор, дошку. 

"Під час презентації результатів проекту вчителі школи продемонстрували на новенькій техніці Вячеславу Рубльову відеоролик про рідне село Перемиль. Депутат обласної ради звернув увагу на старенькі дерев’яні вікна у місцевому дошкільному закладі. От і запропонував допомогти у їх заміні, – розповіла сільська голова Надія Маселко. – Я сказала, що у садку ми уже самі справимося з вікнами, бо їх там не багато, а от якби у школі… Вячеслав Рубльов рекомендував порадитися з громадою і повідомити про рішення. От ми й домовилися спрямувати отримані кошти на заміну вікон у школі. Самі не вірили, що так буде. Але депутат поїхав і ми кошти отримали. Приємно, що є такі люди, які виконують свої обіцянки".

Після візиту депутата сільські активісти підготували відповідного листа на голову обласної ради Ігоря Палицю і питання про виділення коштів із обласного бюджету у сумі 100 тис. грн. вирішилося під час засідання найближчої сесії. Тепер вчителі, батьки і учні задоволені: попереду – зима, та вітри тепер не страшні, бо класи та коридори захищені новими вікнами. 

Читайте також: Волинське село відсвяткувало День народження

До слова, у Перемильській ЗОШ навчається 106 учнів із 4 сіл, окрім Перемиля, є діти з Гумнища, Богунівки, Липи та Стариків. 

"Уже потребує ремонту підлога у школі, самотужки її підлатуємо до нового навчального року, але вже потрібно більш серйозно взятися за неї, – розповіла директор навчального закладу Тамара Пушкар. – А ще хочемо обладнати стадіон із штучним покриттям для занять спортом школярів".

За словами сільського голови, уже підготували проектно-кошторисну документацію для такого майданчика. 

Вячеслав Рубльов ще під’їжджаючи до школи помітив шкільних спортсменів, які грали стареньким м’ячем у футбол, тому й порадував майбутніх футболістів двома новими м’ячами, ще й рекомендував давати їх молодшим школярам.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter