Працівники відділу протидії торгівлі людьми Головного управління поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Кременчуцької місцевої прокуратури, із залученням спецпризначенців, затримали двох жителів міста Горішні Плавні, підозрюваних у вербуванні та передачі громадян за грошову винагороду для трудової експлуатації. Про це пресслужба поліції у Полтавській області.

Читайте також: На Волині чоловік збрехав про викрадення автомобіля, йому загрожує в'язниця

Встановлено, що спільники силою утримували "невільників" в одному із приватних будинків міста. 33-річний чоловік і 57-річна жінка, яких підозрюють у протиправних діях, підшукували своїх жертв серед осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах, через соціальні мережі та особисті контакти. За відмову від виконання роботи до завербованих «працівників» застосовували фізичне і психологічне насильство. В одному із випадків чоловіка змушували працювати, утримуючи на металевому ланцюзі.

Іван Вигівський, начальник поліції Полтавщини, повідомив: "Поліція здійснює розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за злочинами, передбаченими двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 149 (вербування, переміщення, переховування, передача людей з метою трудової експлуатації, вчинені щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб). Фігуранти затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти особи та вирішується питання про обрання запобіжних заходів".

Читайте також: У Луцьку в чоловіка, який гуляв містом, вилучили більше, ніж два десятка згортків з наркотиками (фото)

Під час санкціонованих судом обшуків поліція вилучила мобільні телефони, гроші та ряд документів, серед яких трудові книжки і паспорти різних громадян. Триває досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook