Ревізійна комісія Волинської обласної ради нарешті змогла розпочати роботу у санаторії "Пролісок". Вже у перший день роботи комісії виявилося, що колишній директор здравниці Валентина Касарда не лише віддала в оренду сім будиночків на території "Проліску" своєму племіннику, а ще й призначила свого сина Ярослава Касарду – своїм заступником. Тож не дивно, що депутати із спеціальної комісії змогли отримати документи для перевірки лише з 5 спроби, адже там є що приховувати.

Читайте також: Що приховує волинський санаторій "Пролісок": депутати облради добиваються звітності від Касарди

Ревізійна комісія Волинської обласної ради разом із юристом та аудитором 23 жовтня вп'яте навідалася до санаторію матері та дитини "Пролісок" зі спробою провести перевірку. Цього разу для членів комісії підготували кабінет та документи: фінансові звіти, накази, договори. До слова, ревізія фінансово-господарської діяльності санаторію не здійснювалась з 2007 року.

Як тільки депутати взяли до рук документи, то здивувалися, адже як виявилось, що у директора санаторію є два заступники – заступник з медичної частини Леонід Оксенюк та, як виявилось, заступник з господарської частини Ярослав Касарда – син директорки "Проліску" Валентини Касарди, яка зараз у відпустці. За законом про запобігання корупції, посадова особа не може мати у своєму підпорядкуванні родичів чи близьких осіб. Очевидно саме тому той факт, що у жінки у заступниках її син добре приховували від депутатів та люду. Навіть на офіційному сайті санаторію вказаний лише один заступник.

Ярослав Касарда окрім заступника директора у санаторії "Пролісок" ще депутат Ківерцівської районної ради та керівник підрозділу санаторію у Луцьку, який має назву оздоровчий центр. Цікаво те, що засновиком даного підприємства колись була обласна рада, проте зараз форма власності приватна.

Читайте також: Як на комунальному майні волинського санаторію "Пролісок" наживається родич директорки Касарди

На час провередення перевірки у "Проліску" та період, коли Валентина Касарда у відпустці, обов'язки директора поклали на Леоніда Оксенюка, який сприяє проведенню перевірки.

Комісія зазначає, що поки рано давати якісь висновки по роботі, а результати оприлюднять пізніше, вже після її завершення. 

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter