Сьогодні о 2 годині ночі намагалися незаконно демонтувати магазин поблизу автостанції.

Читайте також: Автовокзал №1 м. Луцька припиняє свою роботу?

Про це повідомляє Інформаційне агенство Волинські новини з посиланням на власника магазину "Черемош" Юрія Геруна.

З його слів, керівництво "Вопас" погрожує йому. Цієї ночі під час спроби знесення вказаної споруди постраждало майно − холодильники, які були всередині. На місце події викликали поліцію. Зараз очікують слідчо-оперативну групу.

На автостанцію прибули директор департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка та радник голови ОДА Денис П'ятигорець. Вони вирішили вести перемовини з керівництвом автостанції за зачиненими дверима, без присутності журналістів.

Цікаво, що Юрія Геруна на перемовини не запросили.

Адвокат підприємця Юрія Геруна Віктор Кучма повідомив, що конфлікт на земельній ділянці виник ще з 2010 року, оскільки об'єкти нерухомого майна мають як підприємець (магазини),так і "Вопас" (приміщення автовокзалу і навіс). Відповідно, виник спір щодо користування земельною ділянкою комунальної власності. З 2015 року договір оренди в автостанції припинений. У суду в задоволенні позову про його відновлення автостанції відмовили.

Читайте також: Егоїстичне привертання уваги до автовокзалу: луцьку АС №1 не закривають

Низка справ зараз перебуває на розгляді різних судових інстанцій. Адвокат зазначає, що пропонують, аби у примиренні сторін була арбітром міськрада.

6 серпня, зі слів адвоката, розпочалося неправомірне вивезення будматеріалів на ділянку комунальної власності, що не перебуває в користуванні жодного з суб'єктів. Дозволів на будівництво там в автостанції немає, тож такі дії називають самоуправством. Адвокат попередив підприємця, що цієї ночі можуть бути зловживання. Так і трапилося − відірвали від фундаменту об'єкт нерухомого майна, магазин "Черемош". Тому підприємець звернувся до правоохоронців щодо знищення майна.

Юрій Герун розповів, що о 2 годині ночі до нього подзвонив працівник охоронної фірми і повідомив, що приїхала автовишка і хтось здійснює демонтаж об'єкту нерухомості. Охоронців було лише двоє, тож вони не могли цьому перешкодити. На місце викликали поліцію, на момент коли прибув підприємець, магазин був завалений на один бік, потріскали вікна і побився товар.

Правоохоронці магазин опечатали, чекають слідчих.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter