Місцева влада змушує співробітників Державної служби надзвичайних ситуацій  заклеювати білборди "потрібними" постерами. Така ситуація постійно повторюється перед святами чи приїздом когось із високопосадовців ОДА у райони у Горохівському, Камінь-Каширському, Любешівському та деяких інших райцентрах.

Читайте також: Голова Камінь-Каширської РДА запровадив цензуру у ЗМІ: реакція обуреної громадськості

Працівники ДСНС у той час, коли повинні пильнувати і бути готовими у будь-який момент виїхати на "НП" чи рятувати людські життя, на службовій машині посеред робочого дня, змушені власноруч заклеювати білборди. Такі вказівки напряму суперечать цілям та завданням самої ДСНС та й здоровому глузду.

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

Як розповів нам один із "рекламістів", який побоявся називати своє прізвище та ім'я через можливі проблеми на роботі, ця ганебна практика повторюється на протязі багатьох років.

"Іноді доводиться клеїти навіть двічі на місяць, якщо хтось має приїхати з Києва з "руководства". Із Адміністрації Президента чи місцева влада щось постійно передають нам в райони. Наше керівництво дуже любило прогнутися перед Гунчиком і його холуями. То що ми тільки не клеїли і це при тому, що там завжди висить чиясь реклама, за яку хтось проплатив гроші і орендує ці білборди. А ми ж люди підневільні і не можемо не послухатися голови райдержадміністрації, бо потім у нас будуть проблеми", – бідкається наш співрозмовник.

За словами працівника ДСНС, з Адміністрації Президента чи навіть від фонду самих Порошенків надсилалася рекламна продукція, яка потім наклеювалася зверху існуючих постерів. Зокрема, мова іде про систематично зіпсовану соціальну рекламу, яку нахабно і незаконно змушували рятувальників заклеювати голови райдержадміністрацій.

Через такі дії орендарі білбордів несуть збитки, адже клієнти відмовляються сплачувати оренду рекламних площин, необхідно друкувати нові плакати, бо старі заклеєні, а також потрібно замовляти послуги поклейки у професійних бригад, які приїзжають із міста Луцька. Тому така "партизанська" діяльність місцевої влади добряче б'є по кишенях бізнеса і носить відверто паразитичний характер.

Як повідомили "Під прицілом" наші читачі, сьогодні 17 квітня вони стали свідками, як 3 працівники ДСНС у Камені-Каширському у розпал робочого дня, на пожежній машині із кількома драбинами, наклеювали на орендовані Фондом Ігоря Палиці білборди від "Мінстеця", яке очолює кум Порошенка Юрій Стець, присвячені до 80-річчя з Дня народження В'ячеслава Чорновола. Людському обуренню просто нема меж.

Схоже, що в даній ситуації має місце використання Валерієм Дунайчуком і Віктором Сусом адмінресурсу у власних політичних цілях. Напередодні, 5 квітня така ж бригада клеїла на цю ж площину привітання олігарха Петра Порошенка з Великоднем. Спостерігаючи за цим театром абсурду, мимоволі задаєш собі кілька питань.

Чи знає головний рятувальник області Володимир Грушовінчук, який позиціонує себе як професіонал, чим його підлеглі займаються у робочий час у районах? Якщо на такий вимушений "підробіток" працівників ДСНС виділяються гроші, то у чиїх кишенях вони осідають? Явно, що не у простих виконавців брудних замовлень, які змушені виконувати подібні "захцянки" місцевих князьків.

Невже у Петра Порошенка і його оточення немає коштів, щоб винаймати власні рекламні площини, а саму поклейку віддати професійним бригадам і вести цивілізовано свою передвиборчу кампанію, яка уже де-факто розпочалася? Навіщо такими ницими і безглуздими вчинками зайвий раз демонструвати українцям свою легендарну жадібність.

Цікаво, хто все таки поніс би відповідальність, якщо група "надзвичайників" не прибула б оперативно на місце події через виконання чийогось політичного замовлення – поклейки плакатів на білборди – і в результаті загинули б, не доведи Боже, люди?

Пи. Си.

Ситуація з переклеюванням білбордів виглядає не тільки ненормально, а просто дико. Служба, на яку виділяються мільярди гривень і яка має чергувати, щоб не сталось якогось лиха, а в разі надзвичайної ситуації оперативно прибути на місце події, змушена їздити пожежними машинами і заклеювати через чиїсь забаганки рекламні щити. Чи зрозуміли б нас після побаченого європейці, на яких так рівняється нинішня влада? Не думаю.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter